pirmdiena, 2012. gada 23. aprīlis

Jau atkal drīz būs klāt 1.maijs, kuru mēs visi kā ierasts atzīmēsim ar kopīgu braucienu Kritiskajā Masā. Cerēsim, ka šogad mūsu pulks būs vel kuplākā skaitā pārstāvēts, neskatoties uz to, ka šo tautas iedibināto tradīciju Rīgas dome un policija vēlas izskaust. Jā, tagad mums ir arī ‘’Velo nedēļa’’’-tas ir apsveicami un priecē, bet mūsu visu iedibināto ikgadējo velo braucienu tādejādi nevar ņemt un iznīdēt, sūtot mūs uz domes rīkoto ‘’Velo parādi’’. Jo kurš gan sevi cienošs cilvēks dotos svinēt svētkus nevis tur, kur un kā vēlas, bet tur kur viņam liek kāds cits, ignorējot faktu, ka šis cilvēks šos svētkus patstāvīgi svin teju desmit gadus. Kritiskā Masa ir jau pārliecinoša ilggadēja tradīcija, kas patiesi atspoguļo mūsu pašiniciatīvu, saliedētību un mīlestību pret velo kultūru. Tā kā šogad mums jābūt vēl saliedētākiem, vēl stiprākiem un vēl vairāk jācenšas, lai padarītu šo dienu par patiesiem svētkiem.
Šogad tas ir jo īpaši svarīgi, ņemot vērā iepriekšējā gada rūgto pieredzi – ar policijas pastiprināto uzmanību un daudzajiem sodiem gan pamatotiem, gan strīdīgiem, jo kā paši policisti atzina, viņiem dotais rīkojums bija pēc iespējas vairāk iebiedēt masas dalībniekus, jo ‘’vajadzēja braukt oficiālajā Rīgas domes braucienā’’.
Atcerēsimies būt uzmanīgi, lai lieki nepapildinātu policijas maka biezumu un nepametīsim nelaimē velo biedrus. Ja kādu ir aizturējuši – apstāsimies un painteresēsimies kādēļ, jo ne vienmēr policisti darbojas saskaņā ar likumu. Jo vairāk mēs būsim, jo vairāk ar mums rēķināsies! Nebaidies! Policisti ir, lai mēs justos droši un pasargāti – palīdzēsim viņiem pildīt šo pienākumu.
Neaizmirsīsim paķert līdzi savu foto/video tehniku, lai iemūžinātu skaistos brīžus un būtu ko atcerēties, kā arī lai būtu pierādījums tiem skeptiķiem, kas paši nebrauc ar mums, bet tikai kritizē, ka šis nav nekāds ‘’huligānisms’’ vai ‘’patvaļa’’, bet ir „velo brīvība”. Šoreiz pildīsim arī mēdiju funkcijas – būsim radoši, jo Latvijas mēdiji – laikraksti, radio, televīzija un ziņu portāli ignorē mūs. Ņemsim lietas savās rokās un parādīsim Kritiskās Masas idejas pēc iespējas plašākam cilvēku lokam. NESLINKO!! Liksim aiz auss to, ka viss ir mūsu rokās! Jāatceras arī tas, ka likums mums ļauj iemūžināt policistus publiskā vietā. Un atcerēsimies, ka ar velosipēdu ir aizliegts pārvietoties pa ielas braucamo daļu, ja tai blakus atrodas velo celiņš.
Galvenais atceries, ka tie ir svētki, ko pats sev vari uzburt, tāpēc ,cenšoties izvairīties no centralizētas un hierarhiskas organizēšanās, ticot spontanitātes un dažādības spēkam, aicinām, katru piedalīties pasākuma (paš)organizēšanā- izplatot informāciju (padod ziņu tālāk), izdomājot savus idejiskos motīvus velo akcijai, šis ir tavs pasākums! Aktīvi līdzdarbojies velo brauciena norisē – piedalies maršruta un taktikas izvēlē, izdaiļo sevi un savu velo, ņem līdzi savu karogu, ņem savu skaņas ainavu (ņem līdzi svilpīti vai maģi/getto blāsteru/). Akcijai nav un nebūs līderu – neviens neteiks priekšā, ko darīt tālāk.
Viss notiks kā vien tu to vēlēsies! Brauciena izdošanās ir tavās rokās!
Neaizmirsīsim par šo jauko pasākumu informēt radus, draugus, paziņas un visus citus interesentus, jo tikai kopā mēs esam spēcīgi. Tā kā tiekamies 1. Maijā, kā ierasts pie Dailes teātra 13:00! Un ja ne tagad, tad kad!? Un ja ne tu, tad kurš!?

1 komentārs: